Hva skjer i IOPT RANA?

Workshops, grupper og en til en både digitalt og i det fysiske rom :-) Vi forholder oss til smittevernsreglene.

13. jun, 2021

Sommer-IOPT

Jeg vil ha åpent hele sommeren for digitale selvmøter, det er bare å ta kontakt :-) Ferietid kan trigge mange underliggende følelser. Kanskje vet du ikke helt hva som skjer? Et selvmøte kan være veldig oppklarende. Du er hjertelig velkommen :-)

august 2020

DIG IOPT

Du har fra august av mulighet å være med på IoPT digitalt via plattformen Zoom.
Dette fungerer like godt som i det fysiske rom, og du kan delta fra hvor som helst i landet, eller utlandet. Du trenger heller ikke laste ned noe program, du blir invitert inn, via en link du får på mail. Høres dette interessant ut? Meld gjerne din interesse nå, du er varmt velkommen :-)

15. jan, 2021

Grunnutdanning/helgekurs

Modul 1 (av 8) starter nå i januar, og er ferdig i desember 2021. Du kan også droppe inn på helgekurs, uten å ta alle modulene.
Grunnutdanningen i IoPT – Identitetsoritentert Psykotraumeteori er basert på teorier og praksis utviklet av professor og psykolog Dr. Franz Ruppert gjennom 25 årene, og artikulert i hans bøker, hvorav mange er tilgjengelige på norsk. Grunnutdanning gir en innsikt i både teorien og metoden. Denne inkluderer både individuelle traumer, flergenerasjonell psykotraumatologi og kollektive traumer. Grunnutdanningen passer for de som vil bli bedre kjent med sin egen traumehistorie og å få bearbeidet denne og for de som ønsker å ta videreutdanningen med tanke på å bli terapeut selv.
Lærer er:
Annelise Myrås, og er registrert traumeterapeut og veileder IoPT, hun er medlem i Norsk traumeterapeutforening,NTF. Arrangør og assistent er Vivi Røreng.
Grunnutdanningen går over 8 moduler/helger. Du kan velge å ta hele utdanningen, eller bare delta en eller flere helger. Pris pr helg er 2200.-
Vi tar også i mot personer som bare ønsker å delta en dag, pris : 1000.- eller bare ønsker en traumebehandling kr 600.- Det tilbys også overnatting privat kr 200, - pr person pr natt. Påmelding på utdanningen og overnatting: Vivi: 92249213 eller mail: viviror@gmail.com.

19. feb, 2021

Modul 2, 19-21 februar: Dig IOPT:Identitet. Identitet versus identifisering. Identitets traume.

Hva er identitet? Hvordan utvikles identitet?Helgen blir brukt til forklaring av teori, og resonansprosesser. Vi ser på hvordan identifisering med foreldre, besteforeldre og noen ganger oldeforeldres ubearbeidede livserfaringer, og hvordan dette legger grunnlaget for utvikling av delpersonligheter. Hvordan kommer man ut av dette? Dette er et sentralt tema, og i terapien undersøker vi derfor også hvordan den frie viljen kan ha blitt innviklet eller traumatisert. Vi ser samtidig på hvordan den på nytt kan utvikles til å bli en fri, sunn vilje, på samme måte som selvet (jeget) vårt kan bli det, til tross for vanskelige og kanskje overtatte livserfaringer. Dette helgekurset kan inngå som en modul i ei grunnutdanning. Intervju (Jessie Geoffray Goop) med Marta Thorsheim, IoPT Norge: Hvorfor spiller identitet en så stor rolle i arbeidet ditt? En sunn identitet er summen av alle mine bevisste og ubevisste livserfaringer. Inkludert mine vakre dager og mine traumatiserende dager. Jeg benekter ikke noe av meg selv. En sunn identitet betyr at vi er integrert med våre sanser, våre følelser, våre tanker, våre minner, vårt «jeg», vår vilje og vår adferd. Det betyr også at jeg ikke mister meg selv i relasjoner med andre. Du ofrer ikke noe av identiteten din til noen andre. Når vi er barn, er så mange av våre tidlige erfaringer med på å forme oss. I ekstreme situasjoner - og til og med ikke så ekstremt, fordi små barn er svært sårbare - må vi ofte gi opp deler av vår identitet for å overleve. Enten det er vold eller avvisning fra en tilknytningsperson i et tidlig stadium av utviklingen, begynner vi å gi opp deler av vår identitet for å holde ut. Det kan føre oss til et identitetstraume: Vi begynner å over-identifisere oss med andre, og på den måten kan identiteten vår bli sammenblandet med identiteten til for eksempel vår mor. Vi ender i en tilstand av overlevelsesidentitet. Identitetsoritentert psykotraumaterapi (IoPT) er metoden vi bruker for å gjenopprette en sunn identitet. Målet med det er å gjøre en persons traumebiografi bevisst, å gjøre deres overlevelsesstrategier bevisst, og å gi dem mulighet til å integrere deres splittede traumatiserte deler med sin sunne identitet. Dette arbeidet gjøres gjennom prosesser som varer omtrent en time. Pris kr 2200,- for egen resonansprosess, halv pris uten prosess. Også mulig å være med kun lørdag, kr 1000,- Påmeldinng til Annelise, tlf 41325524, eller Vivi Røreng, tlf 92249213. du kan ta en eller flere moduler da disse er enkeltstående og ikke bygger på hverandre.
Digital plattform er Zoom, der du blir invitert inn via en lenke, og du trenger ikke laste ned noe program. Velkommen til ei helg der du setter deg selv i fokus ���� Se mindre

19. mar, 2021

Modul 3, 19-21 mars: Relasjoner og tilknytning.

23. apr, 2021

Modul 4/helgekurs

Denne gangen satser vi på fysiske møter. Tema for foredrag blir kjærlighet og seksualitet, seksuell traumatisering.

4. jun, 2021

Helgekurs/workshop

Helg/workshop IoPT på Langfjell gård 4.juni kl 18.00 til 6. juni kl 16.00.
Det blir foredrag: Seksualitet og kjærlighet.
Den prisbelønte dokumentaren "In Utero" vises også, der vi får se hvordan livet i mors mage kan påvirke oss og ha betydning for oss senere i livet.
Full kurshelg med eget selvmøte: kr 2200,-
Full kurshelg uten selvmøte: kr 1100,-
Kun lørdag: kr 1000,-
Denne helgen kan også inngå i som en modul i grunnutdanningen for de som ønsker det.
Det vil bli enkel servering, ta med matpakke.
Bindende påmelding til Vivi tlf 92249213 og Annelise tlf 41325524 senest 2.juni. Du er varmt velkommen ❤
IoPT, Identitetsorientert traumeteori og -terapi:
Sentrale spørsmål å finne svar på innen IoPT – Identitetsoritentert Psykotraumeteori er: Hvem er Jeg…Hva vil Jeg…Hvem er Jeg sammen med deg, sammen med familien, kollegaene. ….., og hva styrer viljen min?… .
IoPT basert på teorier og praksis er utviklet i et internasjonalt samarbeid av terapeuter, ledet av professor Dr. Franz Ruppert gjennom de siste 30 årene, og dokumentert i hans bøker, hvorav syv er tilgjengelige på norsk.
IoPT er basert på etablerte traumeteorier, og inkluderer både egenopplevde- og generasjonsoverførte traumer. IoPT-teori er videre beriket med Rupperts egen forskning gjennom mange terapeutiske prosesser med kvinner og menn, både i en-til-en og i gruppesetting. Dette har resultert i en praktisk metode, intensjonsmetoden IoPT. (iopt.no)

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Hva kan traumeterapi hjelpe deg med?

Her er noe av det du kan utforske med IoPT:

Vil du skifte jobb og ikke er sikker på hva du skal velge? Eller er det utfordringer i den jobben du har som du gjerne ville løse?

Har du en jobb med tunge belastninger, en jobb som er vanskelig å legge bort når du går hjem for dagen, da kan det være greit å ha noen å gå til.

Trenger du veiledning i forhold til en elev, klient eller kollega?

Trenger du å se nærmere på forholdet til noen i familien?

Føler du usikkerhet ved kjøp av hus/hytte, hva ligger til hinder her?

Hva hindrer meg i å blir forfremmet?

Hvorfor blir jeg ikke gravid?

Hva er denne uforklarlige sorgen inni meg?

Hvorfor er jeg så sliten?

Jeg ønsker bedre selvtillit.

Jeg vil utforske smertene i kroppen min, hva de kommer av.

 Timebestilling til Annelise, tlf 41325524

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

 

HVA ER TRAUMETERAPI IOPT?


Prof Dr Franz Ruppert og IoPT

IoPT – Identitetsoritentert Psykotraumeteori er basert på teorier og praksis utviklet av professor Dr. Franz Ruppert de siste 25 årene, og artikulert i hans bøker, hvorav seks er tilgjengelige på norsk.

Prof. Dr. Ruppert har viet seg til å forstå den levende menneskelige organismen, hvordan traumer påvirker denne og hvordan bearbeide effekten av traumer for å få et sunt «jeg» og en sunn vilje til tross for traumatisering.

Basert på etablerte teorier, samt egen forskning og gjennom mange terapeutiske prosesser med kvinner og menn, både i en-til-en og i gruppe setting, har han utviklet det teoretiske rammeverket Identitetsorientert Psykotraumeteori IoPT. Dette rammeverket kommer fra fire teoretiske byggestener og en praktisk metode: Den menneskelige psyke, identitet, kjærlighet, seksualitet, offer-overgriper-dynamikker og Intensjonsmetoden.

Formålet med terapi

Heling kommer fra ordet helhet (wholeness). Hvordan kan det ha seg at folk ikke er hele?

Fordi livserfaringer har gjort at vi har mistet kontakten med, eller måtte undertrykke vår egen vilje og vårt Jeg.

De fleste av oss lever derfor liv som i stor grad er ubevisste, og vi vet egentlig ikke hva som virkelig driver oss.
Hvis vi blir bevisste, kan vi ta beslutninger som ikke er drevne av dynamikker som vi ikke en gang er klar over.

Gjennom IoPT får vi muligheten til å bli bevisste – og reetabler kontakten med vår sunne vilje og vårt sunne jeg.

Velkommen på gratis informasjonskveldterapi – helgekurs og utdanninger!

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail